fbpx

Bereken de capaciteit van de thuisbatterij

Een thuisbatterij is een integraal onderdeel van het volledige energiesysteem voor uw woning. Als u heeft geïnvesteerd in zonnepanelen of overweegt te investeren, dan is het van cruciaal belang om de door uw zonnepanelen opgewekte stroom op te slaan. Zonnepanelen zijn een briljante manier om uw huis te voorzien van schone, groene en duurzame energie. Hun grootste probleem is echter altijd geweest dat ze alleen overdag energie opwekken wanneer de meeste mensen aan het werk zijn. Het hebben van een thuisbatterij betekent dat u de opgewekte stroom gedurende de dag kunt opslaan, zodat u er ‘s avonds gebruik van kunt maken. Ook zonder de toevoeging van zonnepanelen kan een thuisbatterij nog steeds een uitstekende investering zijn, waardoor uw energie van het net kunt kopen tegen dalprijzen en deze kunt opslaan tot u ze wil gebruiken, wat steevast tijdens de piekuren van de avond zal zijn. Sommige mensen gebruiken zelfs hun thuisbatterijen om geld te verdienen aan het net door energie tegen dalprijzen te kopen en deze vervolgens tijdens piekuren terug te verkopen aan het net.

Wat is de kracht van een thuisbatterij?

Vermogen verwijst naar de snelheid waarmee batterijen kunnen worden opgeladen en ontladen. Een hoogwaardige thuisbatterij moet kunnen worden opgeladen door uw zonnepanelen of door het net voordat deze wordt ontladen voor uw stroomverbruik thuis. Duracell Energy-thuisbatterijen zijn in staat om uw huisenergie naadloos van stroom te voorzien.

Wat is het verschil tussen vermogen en capaciteit?

Het cruciale cijfer waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw thuisbatterij, is de capaciteit. Dit is de hoeveelheid energie die de thuisbatterij kan opslaan. Capaciteit is iets anders dan macht, hoewel de twee woorden door elkaar worden gebruikt, wat voor verwarring kan zorgen. Als u op zoek bent naar een thuisbatterij, dan is capaciteit de beste maatstaf om te gebruiken bij het overwegen van de beste maat voor uw huis.

Welke factoren bepalen de batterijcapaciteit?

De grootte van een batterij hangt niet noodzakelijkerwijs samen met de capaciteit. Oudere accu’s hebben de neiging om loodzuur te gebruiken in plaats van de nieuwere lithium-ion-stijl, die veel meer ruimte in beslag neemt dan lithium-ionbatterijen. In een huiselijke omgeving is grootte essentieel. Een nieuwe lithium-ionbatterij kan u voldoende capaciteit geven om uw huis van stroom te voorzien zonder al te veel fysieke ruimte in beslag te nemen.

Hoeveel capaciteit heeft een thuisbatterij?

Thuisbatterijen variëren in capaciteit, maar het maken van de juiste keuze voor uw huis is allemaal belangrijk. Een Duracell Energy thuisbatterij heeft een capaciteit van 5 kWh, waardoor u een hoogwaardige thuisbatterij hebt die het gemiddelde huis ongeveer 10 uur van stroom kan voorzien. Onze thuisbatterijen kunnen worden gecombineerd, zodat als u meer capaciteit nodig hebt, u een thuisbatterijsysteem kunt opzetten dat past bij uw energiebehoefte. Bij het kiezen van de beste thuisbatterij voor uw huis is het essentieel om uw energiebehoeften te begrijpen en te beslissen op basis van de gewenste capaciteit van uw thuisbatterij.

Hoe berekent u de capaciteit van de thuisbatterij?

Bereken de capaciteit van de thuisbatterij door aan de hand van een eenvoudige formule te berekenen hoeveel energie uw zonnepanelen opwekken. U vermenigvuldigt elke kWh van uw zonnepaneleninstallatie met 1 tot 1,5 kWh. Wekken uw zonnepanelen bijvoorbeeld 6 kWh aan energie op, vermenigvuldig dit dan met 1 op 1,5. Dit scenario zou u een cijfer van 6 tot 9 kWh geven. Daarom hebt u een thuisbatterij nodig met een capaciteit van ongeveer 9 kWh. Als u overweegt te investeren in een thuisbatterij zonder zonnepanelen te installeren, moet u uw energieverbruik thuis berekenen over een standaard periode van 24 uur. Als u dit doet, kunt u zien hoeveel energie u moet opslaan om uw energie te kopen tijdens de goedkoopste 24 uur. Als u uw energie tegen het meest betaalbare tarief koopt en vervolgens opslaat totdat u het nodig heeft, kunt u geld besparen op uw energierekening.

Wat gebeurt er als de batterijcapaciteit te hoog of te laag is?

Capaciteit is essentieel, want een batterij die te groot of te klein is voor uw behoeften, zal inefficiënt zijn. Kiest u voor een thuisbatterij die te klein is voor uw behoeften, dan kan u slechts een deel van de energie van uw zonnepanelen opslaan. Hierdoor kan het zijn dat u ‘s avonds weinig stroom hebt, waardoor u tijdens piekmomenten stroom van het net moet kopen. Als u een thuisbatterij hebt die te groot is voor uw opstelling, kunt u uw batterij niet volledig opladen en ontladen, wat inefficiënt is voor de batterij. Het zal ook financieel inefficiënt zijn, omdat u meer hebt uitgegeven aan een grotere batterij, die y niet volledig kunt optimaliseren. De tijd die u besteedt aan het begrijpen van uw energiebehoeften zal goed besteed worden.

Hoe kiet u de beste thuisbatterij?

Ons energieverbruik is anders. Bij het kiezen van de beste thuisbatterij voor uw huis moet rekening worden gehouden met de grootte van uw woning, het aantal inwoners, uw dagelijkse leefpatroon en uw energie-opstelling. Als u nog steeds bezig bent met het bepalen van de beste thuisopstelling, is het altijd de moeite waard om professioneel advies in te winnen. Uw investering in een thuisbatterij wordt gemaximaliseerd als u de juiste capaciteit voor uw woning kiest.

U kunt bij ons terecht voor uw Duracell Energy Home Battery

Duracell Energy-batterijen zijn hoogwaardige, hoogwaardige zonnebatterijen waarmee u een milieuvriendelijk, groen, schoon en duurzaam energiesysteem voor thuis kunt creëren. Investeren in een goede thuisbatterij kan geld besparen, uw ecologische voetafdruk verkleinen en uw afhankelijkheid van het net verminderen. U kunt ons online offerteformulier gebruiken  om u te helpen bij het bepalen van de energiebehoeften van uw huis. Laat ons u vandaag helpen om een betere toekomst op te bouwen.